2012. április 11.

8A: Osztálytalálkozó

így alkalomhoz illően egy kis "flower power"
Natehát.
Ezennel akkor elkezdem a nyolcadikban (2005/2006) keletkeztetett osztályképregényem, a 8A: Osztálytalálkozó című csodát.

Tulajdonképpeni történet itt még mindig nem volt, csak úgy íródott magától a sztori, mindenesetre az alapgondolat a nyolcadik-béli osztály ötvenedik évfordulós osztálytalálkozója, ám mégis mindenki úgy néz ki, mintha valahol 80 és a halál között lenne. (ez is egyike a bakiknak, de hunyjunk szemet az összes többi fölött is, hisz' régen volt már, na.)
Érdekes jövőképeket kapunk, egyébként.
Igen, az érdekes a jó szó.

Megjegyzendő még, hogy jelen esetben nincsenek konkrét részek/epizódok, hanem az egész egy mindenes füzetbe volt elkövetve, így ahol valami megszakította a történet menetét, ott én is tartok egy bejegyzésnyi szünetet.


Tehát akkor:

Über-Nosztalgiaest IV. - 8A: Osztálytalálkozó
1. rész:



































Rögtön a második oldalon rendeződik a képkockák helyzete, kapunk egy klasszikus gázolós viccet, és már a nyitányban elkezdjük megismerni a történet hőseit, már ha lehet hősökről beszélni ilyen esetben.
Elsőként megjelenik az ebben az elképzelt jövőképben házas Kopsza/Karcsi és Kitti (a korábbi Kitti-képregények fő- és címszereplője), az újgazdag Tücsi és sofőrje (abszurd módon felnagyítva az akkoriban jellemző dolgait -a "megveretlek apám testőreivel" mondat helyére a "megveretlek a fiam testőreivel" kerül, értelemszerűen.-), Jómagam/Dovó (szintén abszurditásig fokozva mindenem), Fruzsi (aki nem tudom, miért franciának van beállítva, lehet, hogy ott is járt, de amikor a képregény létrejött, épp Belgiumban élt, szerintem.), Balázs, majd pedig Jenny és unokája.


Folyt. Köv.
az Über-Nosztalgiaest IV. - 8A: Osztálytalálkozó, 2. részben, ahol már-már beindul a fő cselekményszál is.

Nincsenek megjegyzések: