2011. december 18.

A Kulacs.

Über-Nosztalgiaest III. - A KULACS
6. rész:


Elérkeztünk hát a klasszikus, 2003ban rajzolt képregénysorozatom hatodik részéhez, egyben az "átvezető fejezet" lezárásához, ami azt jelenti, hogy a következő részben elindul a fő történetszál, ami majd a tizedik résszel "a katartikus végkifejletben és fináléban klimatizálódik".

Sajnos a szkennelés során részenként egyre élesebben kiviláglik az oldalak közepén lévő "törés", merthogy az egész széria egy stócban volt félbehajtva eltéve már jó ideje.



































Rögtön az első oldalon lezáródik az a mellékszál, ami még a negyedik részben indult és átívelt az ötödiken is. Nem is akárhogy: rögtön az első képkockában egy olyan jelenet, amit a későbbiekben is gyakran alkalmaztam másutt, aztán a második képkocka tudatosan Gollamot idézi (tehát már adták moziban a Gyűrűk Ura második részét is, vagyis lehet, hogy már 2004 volt. utána kéne nézni).
Utána mindenféle magyarázat nélkül visszatér Ica, az igazgató, akire a figyelmesebbek emlékezhetnek a harmadik részből, amint halálát leli (gyerekek voltunk még, nem érdekelt minket az etika vagy a morál, azt rajzoltunk, amit akartunk), és egy újabb később gyakran alkalmazott elem, a -valamelyest Douglas Tennapelt és a Neverhoodi madarakat idéző- háttérben károgó varjú Golyó mögött, aki maga is magyarázat nélkül tér vissza a második oldalon.
Debütál pár újabb szereplő, például Balázs (csak "statiszta"-szerepben, a második oldal első kockájában), Antallfy, a tesitanár, a rajztanár Varga (aki szintén nem igazán hasonlít, de valószínűleg ő az) és mind közül a legfontosabb, Imrik. akitől nem győzök elnézést kérni, ha esetleg egyszer látja, hogyan ábrázoltam (de ez főleg a következő résztől lesz érvényes, itt még nem rugaszkodtam el nagyon a valóságtól, csak picit felnagyítottam az akkori jellegzetességeit).
Zárásként pedig egy eredeti Golyó képregény és az első oldal fúziója látható az utolsó képkockában (ezzel adván egy keretet a hatodik résznek, ami szinte tökéletesen kifejezi, hogy itt most lezárul egy újabb szakasz a történetben). Amit meg Én (Dovó) rajzolok, Kulacsos iniciálé (persze G betűvel, úgy mint Golyó), valóban létezik, megvan ma is valahol.

Nincsenek megjegyzések: