2019. december 31.

Végül csak sikerült befejeznem még idén, mármint az egyik képet. A másik januárra marad.

Szóval a kép háttértörténete az, hogy még valamikor korábban (még talán nyáron) egy kollégánk, "GT" (avagy "Doktor Panzer") a Kékszakáll névvel lett illetve, ami annyira tetszett neki, hogy meg is kért, készítsek róla egy képet, mint Kékszakáll, a kalóz.

Na most, az idősebb kolléganő, aki eképp' nevezte, nyilván a Kékszakállú Herceg Várának címszereplőjére célzott (de bárkinek említettem, mindenki csak pislogott értetlenül. Konkrétan ellenőriznem kellett, hogy tényleg létezik-e ilyen opera, vagy csak egy másik valóságra emlékszem, hogy szabnák meg.), de tetszett a kalózos tematika is, úgyhogy összevontam a kettőt, ezért van a képen néhány pucér nő is.

De most már lássuk, tényleg érdemes volt-e ennyit várni rá.
Kékszakáll és a csajok:



A vicc egyébként az, hogy hagyományos módon, papíron lényegesen hamarabb meglehetett volna, talán még jobban is, de egyrészt abban hol lett volna a kihívás, másrészt a szkenner hosszú évek után végül megadta magát.

Akárhogyis, ezzel zárom az évet, majd jövőre elkészülnek a "GT-pakk" további részei (további, hónapokkal ezelőtt beígért holmik), meg befejezem azt a másik képet is, és már azon túl is vannak terveim, de majd úgyis teszek pár évfordulós ígéretet, ahogy szoktam.

Nincsenek megjegyzések: